dimecres, 25 d’abril del 2007

Visita Capgròs

Avui, el grup B de pràctiques de publicació electrònica de l’ EUPMT ha anat a fer una visita a la seu del capgròs integrals de comunicació. Primer de tot Francesc Castanyer, director del diari capgros.com, els ha parlat per sobre el naixement d’aquesta publicació, el perquè va decidir fer-se gratuïta i les altres revistes que van néixer posteriorment.

Un cop acabada la presentació tot el grup es va dirigir cap el departament comercial, on bàsicament allà es dediquen a buscar possibles anunciants de les revistes. Cal destacar l’aportació més didàctica i real d’un comercial. Ens va explicar, d’una manera molt general la seva feina i les diferències entre el capgròs i reportmaresme (estètica dels anuncis i el tracta amb els anunciants).

Desprès varen passar molt ràpidament per el despatx del cap general i la sala dels contables. Una altra parada important va ser el departament de disseny del capgròs i del reportmaresme. Allà es va parlar sobre la forma de maquetació i distribució de la informació en les dues publicacions amb paper, també es pa parlar de disseny de la publicació en la pàgina web que també es varen trobar amb un dissenyador.

A la mateixa planta es varen trobar el departament de redacció amb els cap de les tres publicacions. Va haver-hi un detall força rellevant que crec que cal destacar, on en la publicació digital és on, normalment, posen la informació mes recent i la publicació en paper fa un recull de tota aquesta informació i afegeix alguns aconteixaments d’últim moment.

Per acabar el grup de publicació electrònica ha visitat la part més tecnològica i informàtica de la revista. En aquest departament dissenyen les BBDD i els suports per la publicació digital, d’aquesta manera, un periodista no necessàriament ha de tenir coneixements elevats d’informàtica per poder penjar la informació. També varen parlar amb el cap de tecnologia, Dani Ruiz, on tractaren el tema de la publicació electrònica i la publicitat a la web, amb molta mes profunditat.

Per més informació aneu a:

http://www.capgros.com/noticies/detall.asp?id_noticia_portal=13352&sec=102&portada=1

http://www.capgros.com/noticies/detall.asp?id_noticia_portal=13446&sec=71&portada=1